Wykonanie
ciasto:250 g
mąkijajkołyżeczka
soli75 ml przegotowanej ciepłej
wodycebulki zapiekane w torebce (2 czubate łyżki)rozczyn:25 ml przegotowanej ciepłej
wody20 g
drożdżypół łyżeczki
cukrufarsz:5
pieczarekpół
czerwonej papryki2 plastry
boczku20 dag
sera żółtegosok pomidorowygarść
ziół prowansalskich i
oreganopieprz,
sólwymieszać składniki na rozczyn, odstawić na 15 minut,dodać resztę składników na ciasto, wyrobić, odstawić na 40 minut,formujemy 4 małe placki, w oddzielnej miseczce połączyć
sok pomidorowy z
ziołami,
oregano, szczyptą
soli i odrobiną
pieprzu, posmarować ciasto,
pieczarki pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni, wyłożyć na sosie, następnie pokroić
paprykę i
boczek i wyłożyć na
pieczarki, na wierzch posypać
startym serem,piec 30 minut w 180 stopniach.