Wykonanie
Zupa czyli to, od czego zaczynamy tradycyjne wesele. Czepliwi powiedzieliby, ze od
szampana lub "Sto lat", niemniej jednak skupimy się na kwestii kulinarnej. Wkrótce zostanie opublikowane kompletne menu w opcji standard :)
Póki co publikuję jeden wpis otwierający, aby możnabyło wykonać kolejne ruchy związane z rejestracją itp.Na początek rosołek, jako idealny podkład pod trunki wysokoprocentowe. Można do sprawy podejść ambitnie lub mniej. Opcja ambitna to ugotowanie samemu
wywaru z warzyw. Mniej to wrzucenie odpowiedniej
kostki rosołowej do gotującej się
wody. Można też zrobić jak ja i wybrać opcję pośrednią, czyli do
bulionu z kostki dodać opalonej
cebuli i
marchewki. Nie żeby mi się nie chciało gotować ale na wielkich imprezach liczą się nakłady a właściwie ich minimalizacja :)Składniki:-
kostka rosołowa warzywna-
makaron-
marchewka-
cebula
Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do gotującej się
wody wrzucamy pokrojoną w plasterki
marchewkę i kostkę warzywną.
Cebulę obieramy i opalamy nad palnikiem. Wrzucamy do
bulionu.
Makaron kładziemy do głębokich talerzy i zalewamy
bulionem.
Cebula służy nam tylko do poprawienia walorów
smakowych więc można ją wyciągnąć, aby nie wylądowała przez przypadek na talerzu.Update 25 . 04.13Tak! Wypada dodać
oliwy, ale już się nie czepiajcie :)