ßßß
 
            
         Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Kabaczki lub cukinię myjemy, kroimy w podłużne plastry.W średniej wielkości brytfance układamy kabaczki, polewamy częścią przetartych pomidorów, solimy, dodajemy pieprz, posiekaną natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek.Na kabaczkach rozkładamy ziemniaki, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, natką pietruszki i polewamy przetartymi pomidorami. Na wierzch dajemy resztę kabaczków wymieszanych z ziemniakami, posypujemy przyprawami i polewamy resztą przetartych pomidorów oraz oliwą.Dolewamy 2-3 filiżanki wody, pieczemy w średnio gorącym piekarniku około godzinę.Przepis pochodzi z książki Kuchnia Grecka. Autor przepisu Sofia Souli.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w talarki. Kabaczki lub cukinię myjemy, kroimy w podłużne plastry.W średniej wielkości brytfance układamy kabaczki, polewamy częścią przetartych pomidorów, solimy, dodajemy pieprz, posiekaną natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek.Na kabaczkach rozkładamy ziemniaki, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, natką pietruszki i polewamy przetartymi pomidorami. Na wierzch dajemy resztę kabaczków wymieszanych z ziemniakami, posypujemy przyprawami i polewamy resztą przetartych pomidorów oraz oliwą.Dolewamy 2-3 filiżanki wody, pieczemy w średnio gorącym piekarniku około godzinę.Przepis pochodzi z książki Kuchnia Grecka. Autor przepisu Sofia Souli.