ßßß
 
            
         200-250 g makaronu spaghetti10 krewetek tygrysich (ja użyłam mrożonych)kubek kwiatów brokułasos serowy125 g serka śmietankowego100 g sera lazur50 g twardego sera żółtego (ja użyłam Gran Padano, może być np. Parmezan)kulka mozzarelli30 g sera Gouda125 ml mlekaząbek czosnkuoliwasól, pieprzMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Krewetki rozmrozić (najlepiej wstawiając do miski z zimną wodą). Rozmrożone i obrane krewetki smażyć przez ok 2 minuty na rozgrzanej patelni z oliwą i rozgniecionym czosnkiem (z łupiną).Brokuła umyć i odciąć z niego kwiaty. Sparzyć je wrzątkiem, by wydobyć kolor, następnie gotować przez ok 5-7 min aż będą miękkie.
200-250 g makaronu spaghetti10 krewetek tygrysich (ja użyłam mrożonych)kubek kwiatów brokułasos serowy125 g serka śmietankowego100 g sera lazur50 g twardego sera żółtego (ja użyłam Gran Padano, może być np. Parmezan)kulka mozzarelli30 g sera Gouda125 ml mlekaząbek czosnkuoliwasól, pieprzMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Krewetki rozmrozić (najlepiej wstawiając do miski z zimną wodą). Rozmrożone i obrane krewetki smażyć przez ok 2 minuty na rozgrzanej patelni z oliwą i rozgniecionym czosnkiem (z łupiną).Brokuła umyć i odciąć z niego kwiaty. Sparzyć je wrzątkiem, by wydobyć kolor, następnie gotować przez ok 5-7 min aż będą miękkie. Sos serowy: sery pokroić w małą kostkę, a twardy zetrzeć na tarce. Do rondelka wrzucić wszystkie, dodać serek śmietankowy i mleko. Gotować na małym ogniu aż konsystencja będzie gładka i jednolita. Doprawić do smaku
Sos serowy: sery pokroić w małą kostkę, a twardy zetrzeć na tarce. Do rondelka wrzucić wszystkie, dodać serek śmietankowy i mleko. Gotować na małym ogniu aż konsystencja będzie gładka i jednolita. Doprawić do smaku Sos wymieszać razem z ugotowanym makaronem, dodać krewetki i brokuły.
Sos wymieszać razem z ugotowanym makaronem, dodać krewetki i brokuły.
 Smacznego! :)
Smacznego! :)