Wykonanie
            
Ta szarlotka zawsze znika ze stołu w ekspresowym tempie;-) Nawet moje dziecko które generalnie za ciastami z 
owocami nie przepada tym 
ciastem nie pogardzi.3 szklanki 
mąki1 kostka Kasi3/4 szklanki 
cukru pudru2 
żółtka (2 
białka do 
bezy)3 łyżki gęstej 
śmietany1 
cukier waniliowy ( lub 2 łyżki 
cukru własnej roboty)1 łyżeczka 
proszku do pieczenia1 litrowy słoik 
marmolady jabłkowej (polecam te z Lidla są jak domowe)ewentualnie jak ktoś lubi 
cynamon na 
jabłkaBeza:2 
białka1/2 szklanki 
cukruUbić 
białka stopniowo dodając 
cukier.Wszystkie składniki poza 
jabłkami i 
białkami zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć do zamrażarki na co najmniej godzinę.Następnie ścieramy na tarce jarzynówce na okrągłą blachę (próbowałam na prostokątną ale jakieś za niskie mi to ciasto wychodziło). Na to wykładamy 
jabłka, następnie pół drugiej kulki ciasta, 
bezę i resztę ciasta.Pieczemy około godziny.