Kwaskowata.Sezonowa.Bo przecież czas robienia słoików jeszcze trwa.Korzystając ze świeżo ukiszonych ogórków,zrobiłam zupę.Jeśli nie macie zapasów ogórków kiszonych,możecie kupić w sklepie te w woreczku.Skład:- słoik ogórków kiszonych- margaryna- 2 duże marchewki- 8 większych ziemniaków- śmietana- bulion warzywny lub drobiowy- pieprz- sólMarchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach.Wrzucić do rondla z kawałkiem margaryny.Dusić na wolnym ogniu ok 10 min.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać 2 kostki bulionu.Zetrzeć na tarce o dużych oczkach wszystkie ogórki.Wcześniej przygotowaną marchew i starte ogórkiwrzucić do garnka z wodą i ziemniakami.Gotować do miękkości.Na koniec doprawić pieprzem i magii.Dodać 2-3 łyżki śmietany.UWAGA: nie wylewajcie wody po ogórkach.Gdyby zupa okazała się za mało kwaśna,możecie ją dolać do gotującej się zupy.Poprawi to smak i wyrazistość.Czas przygotowania dania ok 30-40 minut