Wykonanie
Często przychodzą takie momenty ,że nie wiemyczym moglibyśmy uraczyć gości.Co zrobić szybkiego na obiad lub kolacje.Od kilku lat u mnie na
stole goszczą naleśniki z
serem i
parówką.Podaje je z
sosem czosnkowym lub
chrzanowym.Jeśli nie macie
sosów lub nie chce Wam się ich robić,
ketchup również będzie pasował :)

Skład:-
mąka zwykła-
mleko-
sól- 2
jaja-
woda-
olej-
ser żółty[ grubsze plastry - ja użyłam Biedronkowego]-
parówki wieprzowe[ najlepsze Berlinki lub
parówki wieprzowe z Biedronki]-
margaryna-
bułka tarta
Jajko ubić ze szczyptą
soli.Dodać szklankę
mleka oraz szklankę
wody.Dosypywać stopniowo
mąkę.Ciasto powinno zgęstnieć, ale musi być na tyle rzadkie,by dobrze rozlewało się na patelni.Usmażyć dowolną ilość naleśników.Przekładać je
serem i połową
parówki.Zawijać jak krokietGotowe obtoczyć w
jajku i
bułce tartej.Smażyć na
margarynie, na wolnym ogniu.Czas przygotowania dania to ok 30 minut.Jest bardzo sycące, jeden lub dwie sztuki i jesteśmy najedzeni :)