Wykonanie
Po raz pierwszy zdecydowałam się na chłodnik.Bardzo wszystkim smakował.Idealny na ciepły dzień i ten chłodniejszy.
Dorwałam botwinę na targowisku,wiec jeśli ktoś się zdecyduje, radzę właśnie tam poszukać.Kolejna propozycja z której mogą skorzystać mamy karmiące.

Skład:- 2
jaja- pęczek
botwinki-
koper-
jogurt naturalny/śmietana-
ogórek zielony-
czosnek-
rzodkiewka- 2 kostki
bulionu warzywnego-
pieprz-
sólBuraki obrać i pokroić drobno w kostkę,a łodygi
botwinki w drobne kawałki.Wrzucić pokrojone składniki i
bulion warzywny do garnka, gotować ok 15 minut.Kiedy warzywa będą już miękkie, odstawić do ostygnięcia.Następnie zmiksować blenderem, dodać
pieprz,
sól i
śmietanę wg uznania.Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.Podawać z: startym
ogórkiem zielonym,
rzodkiewką,
czosnkiem i
jajkiem ugotowanym na twardo.Posypać świeżym
koprem.Czas przygotowania ok 15 minut.Czas chłodzenia ok 2-3 godziny.