Wykonanie
Podobno wiosne można poznać po tym, że pada deszcz. Dzisiajszy dzień zdecydowanie wskazuje na to, że wiosna w pełni. Deszcz za oknem, delikatne przebłyski słonca przez chmury, chłodne powietrze i nostalgiczne humory. Co może być najgorszym uzupełnienim takiego scenariusza? BURCZĄCY, GŁODY BRZUCH!Świata nie zbawie, pogody nie zmienie, ale chociaż podsune pomysł na zapełnienie pustego brzucha :) Kolejny przpis na szybki obiad.Zapraszam!SKŁADNIKI(dla 5 osób):-4 woreczki
ryżu z warzywami,-
marchew-
papryka-
por-
cebula-
grzyby mun-
kiełki fasoli mung-
pędy bambusa-
sos sojowy-
miód-
oliwa-
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Ryż ugotować według wskazań na opakowaniu.
Grzyby namoczyć ok. 30 min, następnie gotować przez 10 minut.Pokroić w drobne paski.Na rozgrzaną
oliwę wrzucić drobno posiekany
por i
cebule, dodac pozostałe warzywa. Powinny być aldente. Przygotować sos na bazie
sosu sojowego i
miodu.Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z
ryżem :)
SMACZNEGO !