ßßß
Podobno wiosne można poznać po tym, że pada deszcz. Dzisiajszy dzień zdecydowanie wskazuje na to, że wiosna w pełni. Deszcz za oknem, delikatne przebłyski słonca przez chmury, chłodne powietrze i nostalgiczne humory. Co może być najgorszym uzupełnienim takiego scenariusza? BURCZĄCY, GŁODY BRZUCH!Świata nie zbawie, pogody nie zmienie, ale chociaż podsune pomysł na zapełnienie pustego brzucha :) Kolejny przpis na szybki obiad.Zapraszam!SKŁADNIKI(dla 5 osób):-4 woreczki ryżu z warzywami,-marchew-papryka-por-cebula-grzyby mun-kiełki fasoli mung-pędy bambusa-sos sojowy-miód-oliwa-pieprzPRZYGOTOWANIE:Ryż ugotować według wskazań na opakowaniu.Grzyby namoczyć ok. 30 min, następnie gotować przez 10 minut.Pokroić w drobne paski.Na rozgrzaną oliwę wrzucić drobno posiekany por i cebule, dodac pozostałe warzywa. Powinny być aldente. Przygotować sos na bazie sosu sojowego i miodu.Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z ryżem :)