Wykonanie
Usiadłam wygodnie na kanapie, przykryłam się kocem, włączyłam telewizor.
Siedze.Z ręcznikiem na głowie i w za dużej bluzie, oglądam to co lubię i rozmyślam.Zastanawiałam się, zastranawiam się dalej i wydaje mi się, że to właśnie one wpłyneły na powstanie bloga i rozwijanie mojej pasji.Właściwie to nawet chyba ją zapoczatkowały. PROGRAMY KULINARNE, tak to o nich
mowaNie pogardze żadnym, chociaż po obejrzeniu kilku odcinków, a czasami nawet jednego, jestem w stanie stwierdzić, któe sa dla mnie atrakcyjne, a które mniej. Z racji tego, że oglądam ich wiele, postanowiłam rozpoczac cykl opisujący programy kulinarne. Myślę nawet nad tym by utworzyć osobny dział na blogu, ale to wszystko przed nami. Ja zastanowię się nad formą, a wy podsyłajcie propozycje programów. Ja mam kliku faworytów o których bym chciała napisać, czekam również na wasze propozycje ;dDziś małe szarlotki w formie babeczek.Może dzieciaki zaraz
wrócą ze szkoły, zmęczony mąż
wróci pracy, chcesz zrobić rodzicą przyjemność albo chłopak to łakomczuch, idealne rozwiązanie na słodką przekąskę, deser.Zapraszam...SKŁADNIKI-1 3/4 szklanki
mąki1/2 szkalnki
cukru-2 1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia-szczypta
soli-3/4 szklanki
mleka-1/2 szklanka
oleju-2
jajkaDODATKOWO:-duże
jabłko pokorojone w kostke,-posiekane
orzechyKRUSZONKA:-6 łyżek rozpuszczonego
masła-6 łyżek
cukru-3/4 szklanki
mąki-szczypta
cynamonuPRZYGOTOWANIE
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiać, dodać
cukier i
sól. W drugiej miscie wymieszac
mleko z
olejem i
jajkami, Dodać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszac, następnie dodać
orzechy i
jabłko. Przygotowane ciasto wlać do formy na babeczki(2/3 wysokości). Kruszonką pokryć ciasto, im więcej tym lepiej, w końcu wszyscy lubią kruszonkę :))Piec w piekarniku, nagrzanym do 180 st/ 20-25 min