Wykonanie
Składniki:*na ciasto:- 2 szklanki
mąki- 2 szklanki
mleka- 2 łyżeczki
cukru- szczypta
soli- 2
jajka-
olej do smażenia*dodatkowo:- 1 duże
jabłko- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1 łyżka
masła- 2 łyżki
cukruSposób przygotowania:1.
Mąkę,
jajka,
mleko,
cukier,
sól dokładnie mieszamy, tak by nie powstały grudki. Na rozgrzanej patelni z
oliwą smażymy cienkie naleśniki. Po usmażeniu kładziemy je na papierowe ręczniki, by pozbyć się tłuszczu.2.
Jabłko oczyszczamy, obieramy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy
masło, dodajemy
cukier i chwile podgrzewamy, następnie kładziemy
jabłka, posypujemy je
cynamonem.
Jabłka smażymy na złoty kolor, uważając by je nie przypalić.3. Naleśniki podajemy ze skarmelizowanymi
jabłkami.