Wykonanie

Dziś czasu na przygotowanie obiadu nie było wiele. Wszystko utrudniała jeszcze wstrętna migrena.... To, co było w mieszkaniu zostało wykorzystane w najlepszy z możliwych sposobów.Bez gramatury tym razem, bo wszystko szło na oko - ile było, tyle wrzucałam:)Potrzebujemy:
filet z kurczaka pokrojony w kosteczkę
szpinak liście świeży3 ząbki
czosnku1/2 opakowania
śmietany 18%sól i
pieprzser żółty starty
tarta mozarellamakaron wstążki1. Gotujemy
wodę na
makaron. Odcedzamy i hartujemy.2. Na patelni rozgrzewamy
olej i wrzucamy
mięso, by się podsmażyło.
Mięso przyprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek i razem podsmażamy.3. Dodajemy
szpinak i razem dusimy chwilkę.4. Dokładamy
makaron i zagrzewamy wszystko razem 5 minut.5. Po woli dodajemy, ciągle mieszając,
śmietanę. Posypujemy
serem i na chwilę przykrywamy pokrywką.6. Na talerzu posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem.Pyszności!