ßßß
Dziś czasu na przygotowanie obiadu nie było wiele. Wszystko utrudniała jeszcze wstrętna migrena.... To, co było w mieszkaniu zostało wykorzystane w najlepszy z możliwych sposobów.Bez gramatury tym razem, bo wszystko szło na oko - ile było, tyle wrzucałam:)Potrzebujemy:filet z kurczaka pokrojony w kosteczkęszpinak liście świeży3 ząbki czosnku1/2 opakowania śmietany 18%sól i pieprzser żółty startytarta mozarellamakaron wstążki1. Gotujemy wodę na makaron. Odcedzamy i hartujemy.2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso, by się podsmażyło. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i razem podsmażamy.3. Dodajemy szpinak i razem dusimy chwilkę.4. Dokładamy makaron i zagrzewamy wszystko razem 5 minut.5. Po woli dodajemy, ciągle mieszając, śmietanę. Posypujemy serem i na chwilę przykrywamy pokrywką.6. Na talerzu posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.Pyszności!