ßßß Cookit - przepis na Turkey Burgers - Burgery z Indyka

Turkey Burgers - Burgery z Indyka

nazwa

Wykonanie

Happy New Year! Szczęśliwego Nowego Roku!
There is a big possibility that today is a hangover day. Celebrating New Years Eve until early morning hours can leave us with a headache. One of the best medicine for that (according to my own experience) is to eat nutritious, healthy food. Turkey burgers are a very nice alternative to a standard beef burgers. I packed them with veg to maximise amount of vitamins.
Makes 5 burgers:
200 g turkey breast
1/3 red onion
1 clove of garlic
3 yellow sweet baby peppers (or one big)
big handful of parsley leaves
1 tablespoon of tomato paste
3 slices of soft cheese (I had danish blue but brie would be nice too)
3 slices of prosciutto or other ham of this type
salt and pepper
Gluten free flour for dusting the burgers
olive oil for frying
Cut the turkey breast into smaller pieces and put them into a food processor with all other ingredients. Mix it all until everything is quite smooth. With wet hands form the burgers and lightly dust them in the flour. Fry for about 4-5 minutes on each side. Enjoy with fresh salad leaves and rice.
Wiele osób dziś cierpi na kaca:-) Imprezy do wczesnych godzin rannych mogą pozostawić skutki uboczne w postaci bólu głowy. Według mnie jednym z najlepszych lekarstw na tę dolegliwość jest zdrowe, pełne wartości odżywczych jedzenie. Burgery z indyka są dobrą alternatywą standardowych burgerów. Dodałam do nich warzywa aby zmaksymalizować ilość witamin.
Na 5 burgerów:
200 g piersi z indyka
1/3 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
3 małe żółte, słodkie papryki (lub jedna większa)
spora garść natki pietruszki
1 łyżka przecieru pomidorowego
3 plasterki miękkiego sera (ja miałam danish blue ale można dodać brie)
3 plastry prosciutto albo innej szynki tego typu
sól i pieprz
mąka bezglutenowa do obtaczania burgerów
oliwa z oliwek do smażenia
Pokrój pierś z indyka na mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego ryż i zwykła sałata.
Smacznego!
Źródło:http://kulinarnarozmowa.blogspot.com/2015/01/turkey-burgers-burgery-z-indyka.html