Wykonanie
Happy New Year! Szczęśliwego Nowego Roku!There is a big possibility that
today is a hangover day. Celebrating New Years Eve until early morning hours can leave us with a headache. One of the best medicine for that (according to my own experience) is to eat nutritious, healthy food. Turkey burgers are a
very nice alternative to a standard beef burgers. I packed them with veg to maximise amount of vitamins.Makes 5 burgers:200 g turkey breast1/3 red onion1 clove of garlic3 yellow sweet baby peppers (or one big)big handful of parsley leaves1 tablespoon of tomato paste3 slices of soft cheese (I had danish blue but
brie would be nice too)3 slices of prosciutto or other ham of this typesalt and pepperGluten free
flour for dusting the burgers
olive oil for fryingCut the turkey breast into smaller pieces and put them into a food processor with all other ingredients. Mix it all until everything is quite smooth. With wet hands form the burgers and lightly dust them in the
flour. Fry for about 4-5 minutes on each
side. Enjoy with fresh salad leaves and rice.
Wiele osób dziś cierpi na kaca:-) Imprezy do wczesnych godzin rannych mogą pozostawić skutki uboczne w postaci
bólu głowy. Według mnie jednym z najlepszych lekarstw na tę dolegliwość jest zdrowe, pełne wartości odżywczych jedzenie. Burgery z
indyka są dobrą alternatywą standardowych burgerów. Dodałam do nich warzywa aby zmaksymalizować ilość witamin.Na 5 burgerów:200 g piersi z
indyka1/3
czerwonej cebuli1 ząbek
czosnku3 małe żółte,
słodkie papryki (lub jedna większa)spora garść
natki pietruszki1 łyżka
przecieru pomidorowego3 plasterki
miękkiego sera (ja miałam danish blue ale można dodać
brie)3 plastry prosciutto albo innej
szynki tego typu
sól i
pieprzmąka bezglutenowa do obtaczania burgerów
oliwa z oliwek do smażeniaPokrój pierś z
indyka na mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera z resztą składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w
mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego
ryż i zwykła
sałata.Smacznego!