Wykonanie
This moist, slightly sweet
cake is perfect for weekend afternoon tea. It is
very hard to resist it when the mouthwatering fragrance of vanilla wafts through the house.

Ingredients:500 g of pears1 tablespoon of Williams liquer (optional)juice of 0 . 5 lemon75 g of brown sugar75 g of
flour1 heaped teaspoon of baking powder3 eggspinch of salt50 g of melted butter plus extra for the tin1 teaspoon of vanilla paste or seeds scraped out of one vanilla podMethod:Heat the oven to 170C (fan). Prepare the round
cake tin.Cut the pears and add the lemon juice and Williams liquer if using. Leave them on the
side.Beat the egg whites with a pinch of salt slowly adding sugar. Follow by the egg yolks,
flour, baking powder and vanilla paste. Add the pears and all the juices to the batter. Transfer to the baking tin and bake for 50 minutes. Let it cool for few minutes and dig in. I know you won't be able to resist any longer :-)To wilgotne, lekko słodkie ciasto jest idealne na weekendowy podwieczorek. Bardzo ciężko jest oprzeć się temu wspaniałemu zapachowi
wanilii rozchodzącemu się po domu.

Skłdaniki:500 g
gruszek1 łyżka
likieru groszkowego (opcjonalnie)sok z 0.5
cytryny75 g
brązowego cukru75 g
mąki1 czubata łyżeczka
proszku do pieczenia3
jajkaszczypta
soli50 g roztopionego
masła, plus trochę do sparowania formy1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z
laski waniliiMetoda:Piekarnik rozgrzej do 170C (z obiegiem). Przygotuj formę.
Gruszki pokrój i zalej
sokiem z cytryny i
likierem. Odstaw na chwilę.Ubij
białka ze szczyptą
soli, powoli dodając
cukier. Następnie dodaj
żółtka,
mąkę,
proszek do pieczenia i pastę
waniliową. Dodaj
gruszki z całym
sokiem. Przelej do formy i piecz przez 50 minut. Zostaw chwilę do ostygnięcia i wcinaj. Wiem, że nie będziesz w stanie się dłużej oprzeć:-)Smacznego!