Wykonanie
This is traditional American-style breakfast, but it also taste good with fried bacon and maple
syrup.To jest tradycyjne śniadanie w stylu amerykańskim, świetnie smakuje też ze
smażonym boczkiem oraz
syropem klonowym.

Ingredients:2 cups plain
flour,1.1/2 tsp of
soda,4 tbsp sugar,1 egg,300 ml milk,oil for frying,honey,blueberriesSkładniki:2 szklanki
mąki,1.1/2 łyżeczki
sody,4 łyżki
cukru,1
jajko,300 ml
mleka,
olej do smażenia,
miód,
borówki.In food procesor mix
flour,
soda, and sugar. Add egg and blend until smooth batter. Heat a heavy pan and add oil, place spoonful of the batter on the hot pan cook for 2-3 minutes.Remove from the pan and
serve warm with honey and blueberries.Do mistera wrzucić
mąkę,
sodę i
cukier. Dodać
jajko i miksować do uzyskania gładkiego ciasta. Podgrzać
olej na patelni i włożyć dużą łyżkę ciasta. Piec 2-3 minuty.Zdjąć z patelni i podawać cieple z
miodem i
borówkami.