Wykonanie
To, że
marchew jest dla nas bardzo dobra zawiera wiele witamin i zdrowych protein wiemy wszyscy. Zrobiłam tę
sałatkę na śniadanie ponieważ jest bardzo pożywna i dodaje energii na cały dzień.

Składniki:3 średnie
marchewki,1 średnia
czerwona cebula,2 łyżki
oliwy,½ łyżki Bengali (nasiona
kozieratki,
czarnuszki, kuminu, oraz
kopru włoskiego),Świeżo zmielony
pieprz,
Sałata roszpunka,
Kozi serDresing:2 łyżki
oliwy,
Sok z cytryny,1 ząbek
czosnku (wyciśnięty)Wykonanie:
Marchew i
cebulę włożyć do blaszki do pieczenia. Pogrzać
oliwę wsypać nasiona i smażyć około 10 sekund. Następnie polać całość na warzywa włożyć do piekarnika i podpiec około 40 min.Po upieczeniu, wyłożyć na talerz. Polać składniki ½ dresingu oraz
solą i
pieprzem. Wszystko obsypać
sałatą pokruszyć
serem i polać pozostałą częścią dresingu. Podawać ciepłe.