Składniki:* 1 szklanka mąki* 60g masła* 3 jajka* 2 łyżki miodu* 100g płatków owsianych* 75g orzechów włoskich* 100g rodzynek sułtańskich* łyżeczka sody oczyszczonej* ½ szklanki mleka 3,8%* ½ tabliczki czekoladySposób przygotowania:Rodzynki zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy.Do miski przesiewamy mąkę wraz z sodą oczyszczoną. Dodajemy miękkie masło, 3 jajka, 2 łyżki stołowe miodu, ½ szklanki mleka i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Do masy dodajemy posiekane drobno orzechy oraz płatki owsiane i mieszamy mikserem. Następnie odcedzamy rodzynki i dodajemy je do masy i mieszamy łyżką.Masę przekładamy łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zostawiając około 2cm wolnego miejsca międzyciasteczkami i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 0 C. Po upieczeniu czekamy aż ostygną.Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, robimy wzorek :-) i ….Smacznego! :)