Wykonanie
W tej materii jestem absolutnym egoistą. Nie interesuje mnie ile kalorii ma te potrawa. Nie interesuje mnie, czy komuś podobają się dodatki do tej potrawy. Właściwie nic mnie nie interesuje jeśli chodzi o
golonkę z
wody. I
golonkę w każdej postaci. Niestety jestem w tej kwestii osamotniony w mym domu.Do wykonania tej zachcianki potrzebne będą (porcja dla 4 osób):
golonka przednia 4 szt.
marchew 3-4 szt.
pietruszka 1-2 szt. (korzeń)
seler 100g
cebula 1 szt,
ziele angielskie,
liść laurowy,
pieprz,
sólwodadodatki:
ziemniaki z
wodykapusta kiszona gotowana z
grzybami.
Golonki opłukać, włożyć do garnka, zalać
wodą, dodać
przyprawy, dodać oczyszczone warzywa. Gotować do miękkości
mięsa.
Kapustę kiszoną gotować z
grzybami ok 1,5-2 godziny, do miękkości. przyprawić do smaku. Ja przyprawiam
Vegetą,
zielem angielskim,
pieprzem,
liściem laurowym.Całość zjadam (bo ciężko powiedzieć, że podaję) z
ziemniakami z
wody i
kapustą. RE WE LA CJA.