ßßß
składniki1 podwójna pierś z kurczaka3 łyżi bułki tartej3 łyżki sezamuroztrzepane jajkołyżka mleka lub śmietankiostra paptyka w proszkusłodka papryka w proszkusólolej rzepakowy do smażeniaprzygotowaniePiersi płuczemy, dokładnie oczyszczamy, dzielimy na cieńsze kawałki, mniejsze. Nie rozbijamy ich.Do miski wsypujemy bułkę i sezam, mieszamy.W nastepnej misce roztrzepujemy jajo razem z mlekiem lub śmietanką.Nasze mięso posypujemy solą i papryką w proszku - jedną i drugą, tak aby całe były czerwone. Ostrość zależy od Was, użyjcie tyle ostrej, ile lubicie.Następnie nasze kawałki mięsa wkładamy do miski z jajkiem i mieszamy, ak aby każdy kawałek był pokryty mieszanką.Rozgrzewamy patelnię z olejem. Filety obtaczamy w panierce i kładziemy na gorący olej. Smażymy aż nasze kotlety zrobią się rumiane. Osączamy z tłuszczu na ręczniku kuchennym.Bona Apetita!