Wykonanie
Moje dziecko bardzo lubi
kurczaka a zwłaszcza kotlety z filetów, dlatego też wymyślam różne panierki, żeby nie było tak nudno ;)Tak powstała panierka z
sezamu.

składniki1 podwójna
pierś z kurczaka3 łyżi
bułki tartej3 łyżki
sezamuroztrzepane
jajkołyżka
mleka lub
śmietankiostra paptyka w proszku
słodka papryka w proszku
sólolej rzepakowy do smażeniaprzygotowaniePiersi płuczemy, dokładnie oczyszczamy, dzielimy na cieńsze kawałki, mniejsze. Nie rozbijamy ich.Do miski wsypujemy
bułkę i
sezam, mieszamy.W nastepnej misce roztrzepujemy
jajo razem z
mlekiem lub
śmietanką.Nasze
mięso posypujemy
solą i
papryką w proszku - jedną i drugą, tak aby całe były czerwone. Ostrość zależy od Was, użyjcie tyle ostrej, ile lubicie.Następnie nasze kawałki
mięsa wkładamy do miski z
jajkiem i mieszamy, ak aby każdy kawałek był pokryty mieszanką.Rozgrzewamy patelnię z
olejem. Filety obtaczamy w panierce i kładziemy na gorący
olej. Smażymy aż nasze kotlety zrobią się rumiane. Osączamy z tłuszczu na ręczniku kuchennym.
Bona Apetita!