Wykonanie
Światło w lodówce mnie dziś oświeciło!Znalazłam
śmietankę,
suszone prawdziwki,
filet z kurczaka no i pół opakowania bucatini.Wysmaczyłam to:składniki na dwie porcje
filet z kurczakadwie garście
suszonych prawdziwkówpół opakowania bucatini - może byc grube spaghetti100 ml
śmietankisok z połowy
cytryny2 posiekane ząbki
czosnku1 posiekana
cebulałyżka
masłasólłyżeczka
cukruświeżo zmielony
pieprz kolorowyświeżo starty
parmezan - 1 łyżka

PrzygotowanieNa patelni podsmażyć
filet z kurczaka pokrojony w kostkę, posolić, dodać
masło, chwile podsmażyć dodać
czosnek i
cebulę, podsmażyć.
Prawdziwki wcześniej zalać wrzątkiem i pozostawić na 10 minut. Teraz je odcisnąć z
wody i dodać do reszty składników. Delikatnie wlać
śmietanki, mieszając.Czas na
sok z cytryny,
cukier,
pieprz,
sól do smaku, tarty
parmezani
makaron ugotowany al dente.Mieszamy wszystko dokładnie
Bona Apetita!

#ZjedzZapasy