ßßß



Przygotowałam też dwa farsze, jeden ze szpinakiem i twarogiem solankowym wędzonym, drugi z sosem pomidorowym z mięsem mielonym.Przepis na ciasto znajdziecie pod hasłem Pizza we wcześniejszych przepisach, postaram się wkrótce stworzyć przekierowanie do samego ciasta.A teraz moje farsze1. Ze szpinakiem i twarogiem solankowym wędzonymskładnikiszpinak, ja użyłam mrożonego liściastego, ok 200 gząbek czosnkuok. 100 g twarogu solankowego wędzonego (użyłam Jana)łyżeczka oliwysólPrzygotowanieNa oliwie lekko podgrzewamy posiekany czosnek, dodajemy zamrozony szpinak i na małym ogniu doprowadzamy do rozmrożenia, tak aby czosnek się nie przypalił, lekko solimy, dodajemy ser, mieszmy i gotowe2. Z sosem pomidorowym, mielonym miesemskładniki150 g mielonego mięsa wieprzowegopół cebuliząbek czosnkupuszka pomidorówkulka mozzarellisólłyżeczka chili w proszkułyżeczka cukruPrzygotowaniePodmażamy mięso bez tłuszczu, dodajemy posiekany czosnek, cebulę, po około 2 minutach mieszania wrzucamy zawartość puszki pomidorów, solimy, dodajemy chili i gotujemy aż płyn wyparuje.Teraz nasza pizzaciasto dzielimy na 5 - 6 cześcikażdą musimy rozwałkować na cienki okrąg o średnicy ok 20 cm. na jedną stronę nakładamy farsz, zlepiamy pieroga( do pieroga z farszem miesnym nalezy też dodac dwa plastry mozzarelli), pieczemy w piekarniku rozgrzanym na maxa, na papierze do pieczenia około 8 -10 minutBona Apetita!