ßßß
Do surówki potrzeba:jednej młodej cukiniitrzech, czterech małych cebulząbka czosnkuoleju lnianego (może być zwykły rzepakowy, bądź oliwa z oliwek; co kto lubi, co kto ma)soku z połówki, lub ćwiartki cytrynysoli i pieprzu do smakuCukinie obieramy i kroimy. Najpierw w ćwiartki, a potem w cieniuteńkie plastry. Idealnie nadaje się do tego obieraczka do warzyw. Jeśli cukinia ma już pestki to wykrawamy je, bo zdecydowanie zepsują nam danie.Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy cieniutko. Dodajemy do cukinii. Dolewamy wybranego przez nas oleju, oliwy, dodajemy wyciśnięty/utarty ząbek czosnku, skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem.Po przemieszaniu wszystkich składników przekładamy je na salaterkę i dekorujemy. Ja na stanie miałam pomidora i świeżego ogórka:
To wszystko.Smacznego :)