Wykonanie
Witam poświątecznie ! Koniec mojego urlopu wielkimi krokami dobiega końca. Remont również pomału się kończy. Właściwie to nie
mogę doczekać się, kiedy się skończy i kiedy wreszcie będzie efekt końcowy. Dodatki w większości mam już zakupione. Postawiłam na kolor
limonkowy. Jestem pewna, że będzie idealnie zgrywał się z biało-czarnym wystrojem i zdecydowanie ożywi pokój. Remont remontem, ale jeść coś trzeba !Mając chwilę wolnego zrobiłam sobie wczoraj na kolację
sałatkę z pełnoziarnistego
makaronu z warzywami skąpaną w
sosie jogurtowo-
koperkowym. Proste składniki, a efekt bardzo pozytywny. Sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy na zimno.Zapraszam po przepis:

Składniki (na 1 porcję):1,5 szklanki
makaronu pełnoziarnistego4 plasterki chudej
wędlinypołowa
papryki czerwonejpołowa zielonego
ogórkakoperek: świeży lub suszonypołowa małego
jogurtu naturalnegomały ząbek
czosnkusól,
pieprzPrzygotowanie:1.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.2.
Wędlinę,
paprykę,
ogórek kroimy w kosteczkę.3.
Jogurt mieszamy z
koperkiem i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem.4. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku.