ßßß
 
            
         Składniki (wychodzi ok. 5 -6 gofrów):1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 szczypty soli2 łyżeczki cukru pudru lub kryształu1 łyżka cukru wanilinowego2 jaja1/2 szklanki oleju roślinnego1 i 1/3 szklanki mleka 2%1. Oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.2. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy, cukier puder (kryształ). Całość mieszamy. Dodajemy żółtka, olej i mleko. Miksujemy na gładką masę.3. Do ciasta dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie mieszamy do momentu połączenia się składników.4. Rozgrzewamy gofrownicę (u mnie był toster z wymiennymi blaszkami). Wlewamy ciasto. Pieczemy ok. 3-4 minuty. Podajemy z tym co najbardziej lubimy :)
Składniki (wychodzi ok. 5 -6 gofrów):1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 szczypty soli2 łyżeczki cukru pudru lub kryształu1 łyżka cukru wanilinowego2 jaja1/2 szklanki oleju roślinnego1 i 1/3 szklanki mleka 2%1. Oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.2. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy, cukier puder (kryształ). Całość mieszamy. Dodajemy żółtka, olej i mleko. Miksujemy na gładką masę.3. Do ciasta dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, delikatnie mieszamy do momentu połączenia się składników.4. Rozgrzewamy gofrownicę (u mnie był toster z wymiennymi blaszkami). Wlewamy ciasto. Pieczemy ok. 3-4 minuty. Podajemy z tym co najbardziej lubimy :)