Wykonanie
składniki* 300 g
mąki pszennej* 5
jajek* 15 g
proszku do pieczenia (3 łyżeczki)* 200 g
cukru pudru* 1
cukier wanilinowy* 250 ml
adwokatu* 250 ml
oleju* 2 łyżki
kakao* szczypta
soliSposób wykonania
Jajka ubić z
cukrem pudrem i
cukrem wanilinowym na puszystą masę.Następnie powoli wlewać
adwokat delikatnie mieszając, wlać
olej i również delikatnie wymieszać.Na koniec połączyć z
mąką przesianą z
proszkiem do pieczenia.Połowę ciasta wylać do natłuszczonej i wysypanej
bułką tartą formy lub formy silikonowej.Do reszty ciasta dodać
kakao, wymieszać, wylać na jasne ciasto, delikatnie wymieszać widelcem.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 180 stopni, 60-70 min.Przed wyjęciem z piekarnika zrobić próbę patyczkiem.Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić na chwilę w formie do lekkiego przestygnięcia, a następnie wyjąć z formy.Wystudzone ciasto dowolnie udekorować lub posypać
cukrem pudrem.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.