ßßß
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż, tak aby utworzyć kieszonki, następnie dopraw mięso solą i pieprzem i odstaw.Na patelni rozgrzej masło i wrzuć na nie pokrojone w cienkie plasterki kawałki selera, drobno posiekane jabłka (bez skórki) oraz cebulę. Duś lub smaż kilka minut, aż warzywa zmiękną. Do usmażonych warzyw dodaj żurawinę, posiekaną pietruszkę i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj (chwilę możesz jeszcze przesmażyć) i następnie nadziej kieszonki z kurczaka tak przygotowanym nadzieniem i zamknij przy pomocy wykałaczek.Piersi obsmaż na oliwie ze wszystkich stron, a następnie przełóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15-20 minut, żeby doszły.Na patelnię, na której smażony był kurczak wlej sok jabłkowy i zredukuj go o połowę. Na koniec sos można doprawić odrobiną śmietany, jeśli ktoś lubi.Przed podaniem wyjmij wykałaczki, pokrój kurczaka i polej sosem.Smacznego :)Koszt przygotowania: 25 złotychCzas przygotowania: 30 minutStopień trudności: średnie