Wykonanie
Nowy Rok.2014.Nowy kalendarz i puste kartki terminarza do zapisania.Rzeczy do zrobienia i te, ktorych robić nie
będę, bo nie chcę.Nowe
plany, wyzwania, oczekiwania.Nowa ja.Znów o rok starsza.Nic nie postanawiam.Chcę zwyczajnie czerpać z chwil.Być sobą.Otaczać się dobrymi ludźmi.Szanować swój czas.Nie zastanawiać się niepotrzebnie.Dawać.Dobrze się traktować.Być lepszą wersją siebie.Wam życzę tego samego:)

Po świąteczno- sylwestrowym przesycie kulinarnym mam ochotę na coś lekkiego, odświeżającego.Podoba mi się przestrzeń w lodówce.Powiększam ja jeszcze przygotowując
sałatkę. Z tego co w poświątecznych zapasach udało mi się znaleźć.(2 porcje)80 g
roszponki1
pomarańcza3 garście
migdałów1
owoc awokadook. 20 g
twardego sera, typu
parmezan (użyłam
sera Stary Olęder)sok z połowy
cytryny2-3 łyżki
oleju z
orzechów macadamia (lub innego tłoczonego na zimno)2 łyżki
octu balsamicznegoświeżo mielony
czarny pieprzkilka gałązek świeżego
tymiankuRoszponkę umyj i delikatnie osusz.
Pomarańczę obierz i powykrawaj cząstki w kształcie półksiężyców (bez białych błonek).
Awodado przekrój na pół, wyjmij pestkę, łyżką wydrąż miaższ i pokrój go w grube plastry.
Skrop miąższ
sokiem z połówki
cytryny.
Migdały upraż na suchej patelni, aż się zrumienią.Na dwóch talerzach rozłóż
roszponkę, na niej cząstki
pomarańczy i
awokado oraz uprażone
migdały.Obieraczką do jarzyn ukrój po kilka plasterków/wiórków
sera i dodaj do każdej porcji.Całośc
skrop octem balsamicznym i
olejem orzechowym, dopraw
pieprzem i udekoruj świeżym
tymiankiem.Podawaj od razu.