Wykonanie
Tu i tam.Dwa światy przeplatane wstążką czasu.Inna ja tutaj, inna tam. A może ta sama, tylko wszystko wokół inne?Dwa rytmy dwóch wymiarów pulsujące to w głowie, to w
sercu. Skłócone, choć zależne od siebie.Szara rzeczywistość widziana przez różowe okulary.Tęcza wrażeń.7 dni.Wiosna otula swym ramieniem. Czasem mokrym, ale wciąż ciepłym.Wyperfumowana zapachem lasu.Konwalie w wazonie i woń bzu o zmierzchu.
Rabarbar w drożdżówce w dwóch wydaniach- bo każde inne.Bocelli w głośniku.Goście w domu.Wspólne chwile.Merdanie ogona o poranku.
Piwo miodowe.
Pole przystrojone chabrami.Lekcje szydełkowania zaległe od dekady.Przejażdżka hulajnogą, i co z tego, że w sukience.Pan w księgarni uprzejmy nad wyraz.Aż szkoda czasu na sen...Małe rzeczy sprawiające, że chce się czekać.I znów tęsknić.
duży pęczek
zielonych szparagówok.250 g ulubionej
szynki lub wędzonki
oliwa do smażenia1-2 łyżki
masłaczarny pieprz (opcjonalnie)szczypta
soli (opcjonalnie)
Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końce.Na dużej patelni rozgrzej łyżkę
oliwy z
masłem.Dodaj
szparagi i podsmażaj kilka minut, równomiernie je obracając. Oprósz całość
pieprzem i
solą.Gdy
szparagi będą miękkie, lecz wciąż kruche, zdejmij je z patelni i lekko przestudź (zamiast smażyć, możesz też obgotować je w lekko osolonej wodzie).Każdego
szparaga owiń w plasterek
szynki, po skosie. Ułóż
szparagi na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut lub ponownie wrzuć je patelnię i obsmażaj, aż
szynka się zrumieni.Serwuj na ciepło lub na zimno.