ßßß

2 szklanki mąki2 szklanki otrębów żytnich1 jajko1/4 szklanki mleka1 łyżka proszku do pieczeniapół łyżeczki solizielone pesto3 ząbki czosnkuolejMleko i jajko miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia i sól. Mieszamy, wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto będzie już miało odpowiednią konsystencje, czyli tak aby się nie rozrywało i nie lepiło zbyt mocno (Jeśli mamy taki problem wystarczy dodać więcej mąki lub otrębów) możemy je rozwałkować na średnio grube ciasto, potem będziemy je zawijać w roladę, więc nie może być zbyt grube. Jeśli się uda rozwałkować w kształt kwadratowy to będzie najlepiej, ale nie przejmujcie się jeśli Wam tak nie wyjdzie.Następnie smarujemy całą powierzchnię ciasta pesto i posypujemy startym czosnkiem wystarczy posypać w poprzek po całej długości, wtedy każda roladka będzie aromatyczna. Potem zawijamy całość w roladę i kroimy na kilkucentymetrowe części.Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.Roladki kładziemy na pergaminie posmarowanym delikatnie olejem, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut, aż będą złociste.