ßßß Cookit - przepis na Faszerowane kwiaty cukinii przepis

Faszerowane kwiaty cukinii przepis

nazwa

Wykonanie

Kto próbował ten wie, że jest to wykwintne danie i nie da się mu oprzeć. Faszerowane kwiaty cukinii lub kabaczka w sam raz na lipcowy obiad w moim wydaniu:)
(dla 4 osób)
Potrzebujemy:
FARSZ
8 kwiatów cukinii lub kabaczka
50 gram kuskusa
50 gram sera morskiego
sok z całej cytryny
łyżka posiekanej kolendry
3 posiekane pieczarki
sól
woda
0,6 kg mięsa z indyka
sól
czubryca czerwona
pieprz
kurkuma
cebula
fasolka szparagowa
Kwiaty obmywamy, pręciki ze środków usuwamy.
Moja rada: zbierajcie kwiaty z łodygą!
Przygotowujemy farsz, kuskus tak jak na opakowaniu. Do niego dodajemy kolendrę, sok z cytryny, pieczarki, ser żółty. Każdy kwiat nadziewamy łyżką farszu. Zawijamy i ciasno układamy w garnku. Podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Do kwiatów przygotowałam duszone mięso z indyka z przyprawami, które robiło się pół godziny i z fasolką szparagową ugotowaną al dente :) Całość wyszła rewelacyjnie.
Mięso z indyka możesz zastąpić krewetkami, które świetnie kontrastują z jadalnymi kwiatami.
Chcę jeszcze a Ty?
+1 demo: Podstawowe page
Źródło:http://ugotuj-z-marta.blogspot.com/2015/07/faszerowane-kwiaty-cukini.html