Kto próbował ten wie, że jest to wykwintne danie i nie da się mu oprzeć. Faszerowane kwiaty cukinii lub kabaczka w sam raz na lipcowy obiad w moim wydaniu:)(dla 4 osób)Potrzebujemy:FARSZ8 kwiatów cukinii lub kabaczka50 gram kuskusa50 gram sera morskiegosok z całej cytrynyłyżka posiekanej kolendry3 posiekane pieczarkisólwoda0,6 kg mięsa z indykasólczubryca czerwonapieprzkurkumacebulafasolka szparagowaKwiaty obmywamy, pręciki ze środków usuwamy.Moja rada: zbierajcie kwiaty z łodygą!Przygotowujemy farsz, kuskus tak jak na opakowaniu. Do niego dodajemy kolendrę, sok z cytryny, pieczarki, ser żółty. Każdy kwiat nadziewamy łyżką farszu. Zawijamy i ciasno układamy w garnku. Podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Do kwiatów przygotowałam duszone mięso z indyka z przyprawami, które robiło się pół godziny i z fasolką szparagową ugotowaną al dente :) Całość wyszła rewelacyjnie.Mięso z indyka możesz zastąpić krewetkami, które świetnie kontrastują z jadalnymi kwiatami.Chcę jeszcze a Ty?+1 demo: Podstawowe page