Wykonanie

Składniki:- 1,5 szklanki
płatków owsianych- 0,5 szklanki łącznie
otrębów owsianych i pszennych- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 3/4 szklanki posiekanych
orzechów włoskich- 1/3 szklanki
rodzynek- 2 paseczki posiekanej
gorzkiej czekolady- 1/4 szklanki
brązowego cukru- 2 łyżki
oliwy- 1
jajko-
mleko 0,5 % - tyle żeby masa była gęsta i spójnaPrzygotowanie:Mieszamy ze sobą
płatki owsiane,
otręby, posiekane
orzechy,
rodzynki, posiekaną
czekoladę,
cukier i
proszek do pieczenia.

Następnie dodajemy
oliwę i
jajko, mieszamy.
Potem dodajemy tyle
mleka żeby masa była zwarta i spójna.

Jeżeli wlaliśmy za dużo
mleka, odstawmy na chwile do wchłonięcia.Następnie masę wkładamy do foremek i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około15-25 minut, do prawie suchego patyczka.Smacznego:)
