Wykonanie

SkładnikiSzklanka/200ml puree z
fasoli (u mnie biała)2
jajka6 łyżek
płatków owsianych górskich4 łyżki
otrębów owsianych6 łyżek słodziku w proszku (do pieczenia) ml
stewii w płynie lub inne słodzidło według uznaniagarść
rodzynek1 łyżeczka
proszku do pieczeniaPrzygotowanie
Fasolę mieszamy z
jajkami,
proszkiem do pieczenia i
stewią na gładką masę. Dosypujemy
płatki,
otręby i
rodzynki. Mieszamy aż wszystko się...wymiesza ;)
Ciastka nakładamy za pomocą łyżeczek do
herbaty, formując "
łezki" i wykładamy na papier do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim
ciastka. Oczywiście jeśli uznamy że
ciastka się palą - należy je wyjąć...ostatecznie każdy piekarnik jest inny.

Moje
ciastka stygły w piekarniku do rana, bo pieczenie oczywiście odbywało się w nocy gdy moja córeczka już spała...i wiecie co? Smakowały mi na zabój gdy o 10:30 wróciłam z siłowni, zrobiłam sobie
kawkę i zjadłam swój cały dzienny przydział :)...kocham tą dietę! :)SMACZNEGO SIOSTRY!