Wykonanie
Dwie warstwy delikatnego ciasta przełożone warstwą budyniowego kremu. Uwieńczeniem smaku jest spora ilość
orzeszków ziemnych zatopiona w
masie kajmakowej. Rozkosz dla podniebienia.

Składniki:1) Ciasto:- 600 g
mąki pszennej- 3 łyżki
miodu- 2
jajka- 1/2 szklanki
cukru- 200 g
masła- 2 łyżeczki
sody oczyszczonej2) Krem:- 1 opakowanie budyniu
śmietankowego bez
cukru- 350 ml
mleka- 2 łyżki
cukru- 125 g miękkiego
masła3) Warstwa orzechowa:- 100 g
masła- 3 łyżki
miodu- 3 łyżki
cukru- 250 g
orzeszków ziemnych bez
soli- puszka masy kajmakowejPrzygotowanie:Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Ugotować
budyń według instrukcji na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą i ostudzić.Przygotować ciasto.
Masło rozpuścić z
miodem i
cukrem.
Mąkę wymieszać z
sodą. Wbić 2
jajka, dodać ostudzoną masę
miodową. Wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części i schłodzić około 30 minut w lodówce. Po tym czasie każdą część upiec osobno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.Przygotować masę
miodową do
orzechów. W tym celu
masło rozpuścić z
miodem i
cukrem. Wrzucić
orzeszki ziemne i chwilę gotować.Przygotować krem.
Masło utrzeć na gładka masę, dodawać stopniowo
budyń i ucierać do uzyskania jednolitej masy.Na dno blaszki wyłożyć pierwszą warstwę ciasta, na jej wierzch rozłożyć równomiernie krem i przykryć drugą warstwą. Na wierzch wyłożyć masę kajmakową a na to masę
orzechową. Dobrze wystudzić w lodówce.

