ßßß
Składniki:- 300 g krewetek- pęczek natki pietruszki- 4 ząbki czosnku- sól, pieprz- łyżka masła- łyżka soku z cytryny- 2 łyżki sosu sojowego- mieszanka warzyw chińskich- makaron chiński- garść orzeszków ziemnych solonych- garść sezamu- szczypta ostrej papryki- szczypta imbiruPrzygotowanie:Krewetki obrać ze skorupek, pozostawiając jedynie miękkie mięso. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojony drobno czosnek. Dodać krewetki, natkę pietruszki, zalać sokiem z cytryny, przyprawić. Smażyć 2-3 minuty. Przełożyć do osobnego naczynia. Na patelnię wyłożyć warzywa, poddusić do miękkości z sosem sojowym. Osobno uprażyć orzeszki i sezam. Makaron zalać wrzątkiem i odczekać 4 minuty, aby napęczniał. Gdy warzywa będą miękkie dodać do nich sezam, odcedzony makaron oraz krewetki. Całość wymieszać i w razie konieczności doprawić.

