ßßß
Składniki:- 2 żółtka- 2 jajka- 1/3 szklanki espresso- 0,6 szklanki cukru- 1,5 szklanki mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżeczka kakao- 1/2 szklanki oleju- 1/2 szklanki orzechów włoskich- tabliczka czekolady - na polewęPrzygotowanie:Jajka i żółtka ubijamy mikserem na najwyższych obrotach. Jak powstanie piana to dodajemy cukier i przestudzone espresso. Ubijamy do otrzymania puszystej gładkiej masy. Dolewamy olej i mieszamy delikatnie na najniższych obrotach miksera. Suche składniki mieszamy i dosypujemy partiami do masy kawowej. Dokładnie delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do nasmarowanej formy i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy orzechami.


