Wykonanie
Do upieczenia tej babki byłam nastawiona sceptycznie. Przepis znalazłam na stronie. Babka wyszła mokra, ale dość mało urosła. W smaku dobra, mocno
kakaowa. Plusem jest szybkość wykonania, szybko się ją przygotowuje, szybko piecze ... i w
sumie równie szybko znika :)

Składniki:- 1,5 szklanki
mąki- 2 łyżki
kakao- 3/4 szklanki
cukru- 3/4 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/2 szklanki
oleju- szczypta
soli- 1 łyżeczka
octu- 1 łyżeczka
cukru waniliowego- 1 szklanka
mlekaPrzygotowanie:Suche składniki wymieszać ze sobą, w osobnej misce połączyć mokre. Całość przełożyć do jednej miski i wymieszać dokładnie mikserem. Przełożyć do formy ( ja piekłam w silikonowej z kominem ) i piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Sprawdzić patyczkiem. Polać
polewą czekoladową (ja stopiłam
czekoladę mleczną z orzechami).
