Wykonanie
Klasyczne muffiny, które chyba większość z Was miała okazję próbować, a jeśli nie to koniecznie to musicie nadrobić! Są bardzo delikatne, więc można je jeść i jeść :) A dodatkowa przyjemność jest w odkrywaniu czarno-białych paseczków!Składniki:2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli1/3 szklanki
cukru2
jajka1 szklanka
mleka1/3 szklanki
oleju2 łyżki
kakaoPrzygotowanie:
Jajko,
mleko,
cukier i
olej łączymy ze sobą. Dosypujemy szczyptę
soli,
mąkę i dalej ubijamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki
kakao,a drugą pozostawiamy bez dodatków.Do papilotek wlewamy na przemian masę jasną, ciemną i jasną lub odwrotnie. Napełniamy papilotki jedynie (!!) do 3/4 wysokości.Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.Smacznego :)