ßßß
Cookit - przepis na Krucha karkówka panierowana w bułce tartej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krucha karkówka panierowana w bułce tartej
Składniki
Mięso
Karkówka
Cebula
Mleko
Bułka tarta
Sól
Pieprz
Jajko
Wykonanie
Kotlet w postaci panierowanej
karkówki
. Kilkugodzinne moczenie
mięsa
w
mleku
spowodowało, że
karkówka
stała się bardzo delikatna i krucha. Polecam wypróbowanie tego przepisu, a udowodnię, że
schab
i
filet kurczaka
nie jest jedynym
mięsem
idealnym na kotleta w panierce.
Składniki:- 0,5 kg
mięsa
z
karkówki
- 1/2
cebuli
- 1/2 szklanki
mleka
-
bułka tarta
do obtoczenia-
sól
i
pieprz
- 1
jajko
Przygotowanie:
Karkówkę
pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem do
mięsa
. Przyprawić
solą
i
pieprzem
. Namoczyć na kilka godzin w
mleku
i pokrojonej
cebuli
. Po tym czasie obtoczyć w roztrzepanym
jajku
i
bułce tartej
. Smazyć na rozgrzanym
oleju
. Podawać z
ziemniakami
i
sałatką
.
Źródło:
http://smakowirowka.blogspot.com/2013/09/krucha-karkowka-panierowana-w-buce.html
Przepisy powiązane
Tradycyjne mięsne krokiety
Tradycyjne mięsne krokiety
" Schabowe z karkówki -marynowane w mleku "
" Schabowe z karkówki -marynowane w mleku "
Klopsiki z jajek
Składniki powiązane (0)