Wykonanie
Pyszne
jabłka i
wiśnie zanurzone w mięciutkim cieście, posypane wyśmienitą kruszonką. Chwila odpoczynku i zapomnienia z filiżanką ulubionej
kawy. Czego chcieć więcej?

Składniki na ciasto:- 2,5 szklanki
mąki pszennej lub razowej- 2
jajka- szklanka
cukru (najlepiej brązowego)- 0,5 szklanki
oleju-
cukier waniliowy- 2 łyżeczki
proszku do pieczeniaOwoce :-
wiśnie wydrylowane (szklanka)- pół szklanki soku z
wiśni- 2
jabłka- 2 łyżki
cukru- 2 łyżki
bułki tartejWykonanie:
Mąkę przesiewamy z
proszkiem do pieczenia. Dodajemy
cukier,
jajka, ulej,
cukier waniliowy. Zagniatamy gładkie ciasto.
Jabłka kroimy na kawałki, mieszamy z wydrylowanymi
wiśniami,
cukrem,
bułką tartą i
sokiem.Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy
bułką tartą. 2/3 ciasta wykładamy na blachę, na ciasto wykładamy
owoce, całość posypujemy pokruszoną pozostałą 1/3 częścią ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.