Odszczepieńczy sposób na ciasteczka. Moim skromnym zdaniem.;) Ale są naprawdę smaczne i tak ... delikatnie kruche.:) Jedne z moich ulubionych. Czy Wy też macie bzika na punkcie dekoracji domu na święta? Ja chyba przystroiłam każdy kąt. ;)Składniki :2 szklanki mąki żytniej (dałam więcej)3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajkokilka łyżek jogurtu naturalnego3/4 szklanki rodzynek50 g margarynyodrobina aromatu waniliowego - zamiennie z cukrem waniliowymPrzygotowanie :M ąkę przesiać , wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną na kawałeczki margarynę oraz rodzynki, wymieszać. Następnie dodać roztrzepane jajko ,aromat waniliowy oraz jogurt, wszystko razem zagnieść. Gdyby ciasto było zbyt suche można dodać łyżkę mleka. Rozwałkować ciasto ( nie za grubo, ciasteczka rosną na patelni i mogą być surowe w środku jeśli przesadzimy z ciastem) i wykrawać ciasteczka foremką. Patelnię nagrzać, kłaść ciasteczka i smażyć minutę na każdej stronie. Uważać by nie spalić!:) Szybko łapie je ciepełko...Smacznego Głodownicy!