ßßß Cookit - przepis na Pascha z musem truskawkowym

Pascha z musem truskawkowym

nazwa

Wykonanie

składniki:
- 1kg białego tłustego sera
- 200g masła
- 5 żółtek
- 1/4l śmietanki 30%
- 300g cukru
- cukier waniliowy
- laska wanilii
- po 100g bakali(rodzynki,suszone brzoskwinie,skórka pomarańczowa,orzechy laskowe)
- płatki migdałów do posypania
- truskawki na mus i 1 do dekoracji
sposób wykonania:
Ser wrzucam do blendera i miksuję na gładką masę(jeżeli nie mamy takiej możliwości to mielimy ser 3x , lub kupujemy już zmielony). Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę gotować w kąpieli wodnej mieszając,aż do zagotowania, zdjąć z ognia włożyć masło ser bakalie,laskę wanilii i wszystko dokładnie miksujemy.Masę włożyć do formy wyłożonej folią spożywczą, ugniatamy i wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Mus: Truskawki miksujemy w blenderze z cukrem,przecieramy przez sitko. Wyciągamy paschę na talerz do góry dnem,ściągamy folię,następnie posypujemy płatkami migdałów.Dekorujemy ćwiartkami truskawki i polewamy musem z truskawek.Smacznego :-)
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/03/pascha-z-musem-truskawkowym.html