ßßß
składniki:Ciasto:100g masła150g cukru pudrujajko60g kakao200g mąkipo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i sody oczyszczonej1/2 łyżeczki solicukier waniliowyMasa truflowa:100g gorzkiej czekolady75ml śmietanki kremówkiłyżka masła4 łyżki kakaowykonanie:W rondelku o grubym dnie rozpuszczamy czekoladę ze śmietanką i masłem.Wymieszaj ,ostudź i wstaw do lodówki na 30min.Zrób z masy truflowej 12 kuleczek,obtocz je w kakao i włóż na godzinę do zamrażarki.Posmaruj formę do muffinów i oprósz ją mąką.Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę,następnie dodaj do niej jajko.Połącz kakao z mąką, proszkiem do pieczenia,sodą oczyszczoną,solą i cukrem waniliowym,a następnie dodaj stopniowo do masy maślanej.Powoli wlej 150ml wody,do momentu otrzymania gładkiego ciasta.Podgrzej piekarnik do 175*C,potem napełnij w formie otwory ciastem do połowy i wciśnij w nie zamrożone truflowe kuleczki.Pieczemy przez 20min,a kiedy wystygną oprósz cukrem pudrem.Smacznego