Wykonanie
składniki:Ciasto:100g
masła150g
cukru pudrujajko60g
kakao200g
mąkipo 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia i
sody oczyszczonej1/2 łyżeczki
solicukier waniliowyMasa truflowa:100g
gorzkiej czekolady75ml
śmietanki kremówkiłyżka
masła4 łyżki
kakaowykonanie:W rondelku o grubym dnie rozpuszczamy
czekoladę ze
śmietanką i
masłem.Wymieszaj ,ostudź i wstaw do lodówki na 30min.Zrób z masy truflowej 12 kuleczek,obtocz je w
kakao i włóż na godzinę do zamrażarki.Posmaruj formę do muffinów i oprósz ją
mąką.Utrzyj
masło z
cukrem na puszystą masę,następnie dodaj do niej
jajko.Połącz
kakao z
mąką,
proszkiem do pieczenia,
sodą oczyszczoną,
solą i
cukrem waniliowym,a następnie dodaj stopniowo do masy
maślanej.Powoli wlej 150ml
wody,do momentu otrzymania gładkiego ciasta.Podgrzej piekarnik do 175*C,
potem napełnij w formie otwory
ciastem do połowy i wciśnij w nie zamrożone
truflowe kuleczki.Pieczemy przez 20min,a kiedy wystygną oprósz
cukrem pudrem.Smacznego