Składniki (na 2 porcje)0.5 opakowania mrożonego szpinaku2 ząbki czosnku2 łyżki śmietany2 piersi z kurczakaopakowanie ciasta francuskiego2 plastry serasól, pieprz, ulubione przyprawySzpinak wrzucamy na roztopione masełko i smażymy aż do odparowania wody. Dodajemy czosnek, przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.Piersi z kurczaka rozcinamy tak aby powstały nam kieszonki.Do piersi wkładamy szpinak, przykrywamy serem.Piersi układamy na cieście francuskim, posypujemy przyprawami i zawijamy.Układamy na papierze do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.Piersi możemy podawać z zapieczonymi ziemniaczkami.W tym celu należy ziemniaki obgotować, ja obtoczyłam dodatkowo w przyprawie do ziemniaków Firmy Rafex, a następnie ułożyć na blaszce i zapiec. Można piec równocześnie z piersiami.Inspirowałam się TYM przepisem :)