Wykonanie

Składniki:3 szklanki
mąki2
jajka65 g
cukru3/4 szklanki
mleka30 g
drożdży125 g
masłaszczypta
solinuttella lub inny
krem czekoladowytabliczka
czekolady do dekoracji lub
cukier puder do posypaniaPodgrzewamy
mleko. Połowę ucieramy z
drożdżami, 1 łyżką
cukru i 2 łyżkami
mąki. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Masło rozpuszczamy. Gdy
drożdże podwoją swoją objętość dodajemy je do
mąki. Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na chwilę do wyrośnięcia.Gdy ciasto wyrośnie wałkujemy, kroimy i formujemy rogaliki. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temp. 160 stopni.Tabliczkę
czekolady rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Polewamy rogaliki.