Makaron, zawsze robię go po włosku. Zdarza się tradycyjnie np. z serem, tym razem powstało danie, jest coś w lodówce to trzeba to wykorzystać. I tak mamy dodatki do makaronu w postaci zielonego groszku, szynki, pietruszki, śmietany i parmezanu. Nie za dużo, ale całkiem smacznie. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się takiego fajnego smaku z połączenia tych rzeczy.Składniki (4 os.):1/2 opakowania groszku mrożonego1 łyżka oliwy7 plastrów wędliny konserwowejkilka gałązek pietruszki200 ml śmietany 12%2 łyżki startego parmezanuopakowanie makaronyrazowegoRozgrzewamy oliwę na patelni. Następnie wrzucamy groszek i czekamy aż wyparuje woda. Dodajemy wędlinę, pokrojoną w kostkę i czekamy aż się zrumieni. Wlewamy śmietanę i redukujemy. Na koniec dodajemy pokrojoną pietruszkę. Mieszamy z ugotowanym makaronem i podajemy, wcześniej posypując parmezanem.