Witajcie!Tak, tak, powracam. Przerwa była długa. Wybaczcie. Ostatnie wydarzenia nie nastrajają pozytywnie, pogoda też. Mam nadzieję, że im bliżej będzie wiosny tym więcej pozytywnych zdarzeń nastąpi. Dzisiaj mam dla Was propozycję na obiad. Spaghetti z sosem jogurtowym i cukinią. Ostatnio uciekam od potraw mięsnych. Alternatyw jest mnóstwo :)Składniki:1 łyżka oleju1 duża cukinia1/2 cebuli1 ząbek czosnku1 duży jogurt naturalny1/2 kubka jogurtu naturalnego gęstegołyżka mąki kukurydzianej do zagęszczenia sosu1 łyżeczka bazylii1 łyżeczka oreganosólpieprzmakaron spaghettiCebulę i czosnek drobno siekamy. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i wycinamy środek. Kroimy w plasterki. Zaczynamy od podsmażenia cebuli i czosnku. Następnie dodajemy cukinię i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie wlewamy jogurt naturalny i delikatnie gotujemy. Odstawiamy i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. W międzyczasie gotujemy makaron.Efekt końcowy poniżej :)