Wykonanie
Warto o sobie przypomnieć raz na jakiś czas;P Dzisiaj chcę Wam zaproponować leczo, do którego użyłam wyłącznie warzyw wyrosłych na działce moich rodziców. Nawiasem mówiąc uwielbiam tę
porę lata, kiedy z ogródka nie wychodzi się z pustymi rękoma, a gdy nie ma się pomysłu na obiad wystarczy spojrzeć w około....Składniki:- 1 średnia
cukinia zielona- 1 średnia
cukinia żółta- 2
papryki czerwone (ja miałam takie wielkości pięści)- 1
papryka żółta- 4 pętka
kiełbasy- 1
cebula czerwona- 1/2
cebuli zwykłej-
przyprawy (
sól,
pieprz)- kawałeczek
papryczki chilli- ile kto lubi
pomidorówWykonanie:Na rozgrzanej patelni podsmażamy
cebulę i
kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
cukinię i
papryki. Patelnię przykrywamy pokrywką i czekamy aż warzywa się uduszą. Kiedy
cukinią będzie już miękka wrzucamy pokrojone w łódeczki
pomidory i znowu przykrywamy, aby puściły
soki. Całość doprawiamy
przyprawami.