Wykonanie
Codziennie rano na śniadanie towarzyszy mi OWSIANKA. Jest to szybki i prosty sposób zaspokojenia głodu dla wszystkich, którzy chcą dłużej pospać i przygotować coś do jedzenia w ok. 5 min. Możecie powiedzieć, że to monotonne codziennie rano jeść to samo. Zdecydowanie NIE! Dlaczego??? Ponieważ owsiankę można jeść na 101 różnych sposobów.Ja kilka dni temu skomponowałam sobie
śniadaniową mieszankę. Oto jej skład:-
płatki owsiane (nie błyskawiczne)-
płatki żytnie-
rodzynki-
suszona żurawina- łuskany
słonecznik-
pestki dyni-
suszone morele-
suszone śliwki- suszone kostki
ananasa-
orzechy włoskie
Początkowo każdego ranka tworzyłam mieszanki, jednak było to dość uciążliwe (wyciąganie 8 pojemników, krojenie
bakali), dlatego teraz, co jakiś czas (ok. co 2 tygodnie) mieszam wszystkie wybrane przeze mnie produkty w dużym pojemniku.Jeśli chodzi o samo przygotowanie owsianki, to w moim wydaniu jest ona zaparzana przez ok. 5 min w ganku, do którego wlewam odrobinę
wody (tak, aby pokryła ona dno). Do tak przygotowanej owsianki dorzucam dzisiaj łyżkę
dżemu (wybrałam
gruszkowy zrobiony przez moją mamę, który wczoraj stanowił składnik
OWOCOWYCH SZKLANEK). Można także dodać starte
jabłko, kawałki
banana lub polać ją
jogurtem naturalnym. Możliwości jest wiele :)PS. ZIELONO mi.