Ekskluzywny Fish and chipsSKŁADNIKI:2 płaty rekina1-2 bataty2 jajka, bułka tartasól, pieprz, kolendra, rozmaryntymianekjogurtowy sosziołowo- czosnkowyRekina rozmnożyć, przepłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.Oprószyć soląpieprzem, kolendrą i odstawić na pół godziny.Następnie rybę oprószyć mąką obtoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczy do zarumienienia się panierki z obu stron.Bataty pokroić w talarki, wymieszać z oliwą z oliwekrozmarynem, solą i tymiankiem.Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 30-40 minut. Na koniec można włączyć funkcje grill by się zrobiły bardziej chrupiące.Rekin okazał się całkiem smaczny. Ale jakoś dziwnie jeść żarłacza ludojada :)Smacznego!!!