Wykonanie
Dwa smaki farszu, który lepszy?
czerwoną cebulą duszoną w
białym winie z
fetą czy
szpinakowo-gorgonzolowy

SKŁADNIKI:250g muszli
makaronowych2
czerwone cebulefetabiałe wino,
sól,
pieprz czarny,
masłoszpinakgorgonzola2 ząbki
czosnku,
sól,
pieprz,
masłoSos pomidorowy,
parmezan
Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia.
Cebulę pokroić w
pióra, zeszklić na
maśle i zalać
białym winem.Dodać pokruszoną
fetę, doprawić
pieprzem i wymieszać.

Na patelni rozgrzać
masło, dodać rozmrożony
szpinak i mieszać aż do czasu odparowania
wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy
ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku.Wymieszać.

Farszami napełnić muszle.
Makaron układać na
sosie pomidorowym.Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym
parmezanem i od razu podawać.

Smacznego!!!